mindful riding | buitenritten | excursies | ruiterfitheid| coach

Laatste nieuws

 

 

 

Augustus 2019

 

In deze maand van feest hebben we een nieuwe activiteit ontwikkeld.

Bushcraft te paard. Wil je graag onthaasten, genieten van de natuur, koffie als een cowboy, met je eigen paard. Dat kan.  Dit alles in het prachtige gebied van Westerwolde. Ontdek het vanaf een paardenrug. Wat heb je nodig?

Je paard, een rugzak met een halster en een touw, kleine versnapering en water voor jezelf voor onderweg. Voor de rest zorgen wij. Inclusief lunch. 

De tocht is onder begeleiding van Ellen van Natuur(lijk) te Paard en de bushcraft is onder leiding van Jan  van Midden in het Buiten. Beiden zullen je laten genieten van een mooie rustgevende omgeving waar je je alleen op de wereld waant.

Nieuwsgierig? stuur gerust een bericht om meer informatie, zie het item op deze website of meldt je gewoon aan. Het kan in een groepje van max 4 deelnemers of individueel. Ook geschikt voor beginners.

 

 

Augustus 2019

De maand van feest. 3 augustus bestaat Natuurlijk te Paard 1 jaar. Acties komen er aan. Ook is het feest omdat ik mijn diploma heb gehaald voor de Orun. Mag mezelf nu gediplomeerd Orun instructrice noemen.  Ik geeft graag les aan kinderen en beginners. Ook is een les in het bos mogelijk.  Praktijk gericht dus.

Juli 2019

Soms is het een beetje druk. De buitenritten en lessen en overige paardenzaken gaan dan altijd voor. De website blijft er dan een beetje bij. We zitten zeker niet stil. Het einde van de Orun is in zicht. Bijna ieder weekend maar ook door de week is Bazalt te vinden in het bos. Ik zie clienten genieten van hun buitenrit. Een aantal cursussen zijn bijna afgerond. 

 

maart 2019

De eerste lessen van Mindful Paardrijden zijn geweest. De deelnemers zijn aan de wandel geweest met hun paard en de focus lag op de ademhaling en het hier en nu. Terug naar de basis. Bij terugkomst op stal waren de paarden en de cursisten zichtbaar ontspannen. Binnenkort gaat de eerste te paard. Dat is les 2.

Daarnaast ben ik druk met de opleiding voor instructeur en geef ik hier en daar wat beginnerslessen. Erg leuk om te doen en  een mooie aanvulling op mijn kennis en vaardigheden.

Binnenkort kun je bij mij ook terecht voor Ruiterfitheid. Hou facebook en deze pagina in de gaten als je meer wilt weten. 

 

februari 2019

Bazalt en Fien hebben een week genoten van een vakantie. Ze hebben heerlijk in de paddock genoten van het mooie weer. Vanaf vandaag worden ze weer aan het werk gezet. 

Vanaf 5 maart ga ik samen met Bazalt de instructieopleiding volgen bij de KNHS. Hiervoor wil ik graag oefenen met het lesgeven. (dit deed ik eerder niet, alleen coaching). Ik ben beschikbaar voor beginnerslessen, laagdrempelig. Ik vraag voor een half uur 7,50 euro incl. btw en als ik op locatie moet komen een vast bedrag van 2,50 euro voor de reiskosten. Wil je graag op Fien lessen bij mij? Dat kan. Dat kost 15 euro per half uur. Fien en de les.

 

 

30 januari 2019

De maand is bijna weer voorbij. Fien is al een graag geziene Haflinger bij de activiteiten. Ze is snel maar beheersbaar. Ze is ontzettend lief en gemakkelijk te rijden. Afgelopen weekend heeft ze geduldig wat rondjes in de bak gedaan met een dappere meid op haar rug. En op de zondag mocht ze met mij en Bazalt mee naar het bos. Daar was een buitenrit gepland met Liza. Helaas lag er geen sneeuw maar o wat was het leuk voor de paarden. Zie bijgevoegd filmpje van Youtube. Ook daar kun je Natuur(lijk) te paard vinden.

https://youtu.be/UkqzFfYDtEM

 

januari 2019

De cursus Mindful paardrijden staat ingepland. Schrijf je nu in. Er is maar beperkt ruimte. Wil je graag individueel? Dat kan ook. Dan zijn de data in overleg.

januari 2019

Allereerst de allerbeste wensen voor iedereen! We gaan er een mooi jaar van maken.

Wat staat er allemaal op stapel:

Bushcraft te paard.

Cursus Mindful riding

Buitenritten 1 op 1 of in een groep.

Excursies.

 

Sinds de vorige update is er weer veel gebeurd. Een hele familie kwam over uit Limburg om het bos in te gaan. Hier hebben we een dag voor uit getrokken en de kinderen hebben genoten. Enkele met rijervaring en enkele zonder. Geen enkel probleem. Ik loop dan gewoon mee. Een deelnemer had al zeker 20 jaar niet meer op een paard gezeten. Bazalt gaf haar zoveel vertrouwen dat ze er op is gestapt. 

Wat is dat fijn om te zien hoe de mensen dan genieten. Heerlijk. Ik hoop het komende jaar zo weer veel mensen blij te maken met een rit door het bos. 

 

 

oktober 2018

De pepernotenrit op 25 november 2018 gaat door! De eerste inschrijvingen druppelen binnen. Maar wat wil je ook. De kosten zijn verlaagd naar 10 euro. En onderweg is er tijd voor een pauze. Onder de deelnemers  die inschrijven en betalen voor 21 november 2018 wordt een horse & hunk kalender van 2019 verloot. 

 oktober 2018

25 november 2018 organiseren we een pepernotenrit in Ter Apel.  Dit is een gezellige buitenrit in de prachtige bossen van Ter Apel. Vertrek en aankomst bij Manege de Kraalhoeve aan de Heembadweg 45 te Ter Apel. In verband met beperkte parkeerruimte kunnen er maximaal 40 deelnemers meedoen. Vol is dus echt vol. De inschrijving start via deze website op zondag 14 oktober. Starttijden zullen liggen tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorkeur kan aangegeven worden. Daar zal zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden. De tocht zal ca 15 km zijn. Kosten 10 euro inclusief een versnapering voor paard en ruiter. 

Er komt op deze site een inschrijfformulier die men kan invullen. Betaling is bevestiging van de inschrijving. Na betaling ontvangt men een email met daarbij een eigen risicoformulier die voor de start bij het secretariaat op de manege ingevuld ingeleverd moet worden.

 

september 2018

Vandaag kon ik van Djacky's  Freubel & Kado atelier een mooi set kleding en een chabrak in ontvangst nemen. Nu gaan we herkenbaar het bos in.

http://www.djackys.nl

 

september 2018

Vandaag de begeleiding gedaan van een jong paard en zijn amazone. Dit paard was nog nooit op buitenrit geweest en moest kennismaken met de wereld. 

We zijn via het maaipad bij een weiland rustig gestart. Op verzoek in stap. En Bazalt ging voor. Lanzo volgde keurig en vond het niet eng. Onderweg uiteraard eenden, glimmende paaltjes en als top, een stel  honden achter een heg die blaffen. Zelfs Bazalt vond dit spannend. Echter we willen geen ongelukken en aan de hand Bazalt er langs geleid zodat Lanzo met amazone kon volgen. Voor Lanzo is dit een positieve buitenritervaring, dat er niks is gebeurd. Verder maakte hij kennis met wielrenners, strepen op de weg, auto's en motoren. Het ging super en op het einde kwam er zelfs nog een drafje uit. 

Supertrots op de amazone. Ze heeft het toch maar mooi even gedaan!

Informatie

Natuur(lijk) te Paard

Ellen Hinrichs
06-15557225
natuurlijktepaard@gmail.com

Bank: NL23INGB0680082514
KvKnummer: 72405295
BTWnummer: NL105863968B01

webs counters